top of page
Search

Vrij zijn!


Dat ik dankbaar ben om de mensen te mogen begeleiden op hun zoektocht naar innerlijke rust.

Mijn klanten vertellen me dat ze zich onzeker voelen, nerveus zijn, niet gelukkig zijn in hun huidige situatie.

Op relationeel vlak lopen ze tegen ergernissen en ruzies die niet lijken opgelost te geraken. Anderen staan stil bij het feit dat hun relaties met vrienden en familie niet gezond zijn. Het lijkt alsof relaties hun energie leegzuigen in plaats van hen energie te geven.

Op professioneel vlak voelen anderen zich niet gewaardeerd, niet gezien of gehoord. Sommigen willen de stap zetten om voor hun dromen te gaan of nieuwe projecten lanceren maar angst houdt hen tegen.

Wie ben ik om te gaan voor mijn dromen? Velen kampen met de overtuigingen zoals: ik heb niet voldoende ervaring, ik ben te oud, ik ben te jong, ik ben naïef of net te rationeel. Allemaal overtuigingen die een rem zijn om te doen wat voor hen klopt.

We kampen allemaal met belemmerende overtuigingen. Vaak zijn dit diepgewortelde overtuigingen die hun oorsprong vinden in de manier waarop we zijn opgevoed. Uitspraken zoals, “doe maar normaal, dat is al zot genoeg”, of “sois belle et tais-toi”, klinken je misschien bekend in de oren waardoor we een leven leven dat aansluit bij wat anderen van ons verwachten maar waardoor we niet doen waar we echt naar verlangen.

Vandaag vertelde een cliënte me nadat ik haar de vraag stelde, wat wens je jezelf écht toe? ‘Vrijheid’, zei ze!

Ik denk dat veel van ons vrijheid wensen, vrij om jezelf te kunnen zijn. Vrij om je te mogen uitdrukken in je relaties, of dit nu met je familie en vrienden is of met je baas of met je collega’s, als burger, als vrouw, als man, als minderjarige of senior… .

Vrij zijn om je ware zelf te mogen zijn met alles erop en eraan.

Wat heb jij nodig in de situatie waarin jij je bevindt om je terug vrij te voelen?

Heb je nood aan sparringpartner om je hierbij te helpen. Dan ben ik er heel graag voor je!

Liefs, Justine

50 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page