top of page
Search

Midden. In. Je. Shit.
Verwacht je in je relaties/leven dat de anderen je zullen geven wat jij nodig hebt?


In onze relaties verwachten we vaak dat je je goed en gelukkig zult voelen als de 'ander' je dat gevoel bezorgt. Als de andere je ziet, begrijpt, je behoeften herkent en je geeft wat je nodig hebt.


Maar wat als de andere je dat niet geeft? En dat je keer op keer ontgoocheld wordt ondanks dat je je ervan wilt losmaken.


De frustratie, pijn, boosheid die je ervaart daar kan je mee aan de slag.


Zolang je niet met je emoties aan de slag gaat, dat je niet bereid bent om deze aan te gaan zullen ze terugkeren.Door onze emoties aan te gaan kunnen we er ons ervan vrij maken. Dan leer je dat de ander slechts een spiegel is en nodig is om je vrijheid en vreugde te herontdekken.


Verwacht niet dat de ander in welke relatie dan ook je dat gevoel van compleetheid gaat geven. Voel, ontdek de vreugde en dat gevoel van compleetheid in jezelf zodat je niet afhankelijk bent van de goedkeuring of de liefde van de ander om je goed te voelen.


Velen onder ons hebben geleerd, als we getriggered worden, om ons af te sluiten van onze gevoelens. We doen dit uit zelfbescherming. Omdat het vroeger veiliger was om je gevoelens zoals kwaadheid of verdriet niet te uiten.


Om onze gevoelens niet te voelen, en misschien herken je je hierin, vluchten we of compenseren we dit met alcohol, eten, seks, extreem sporten, shoppen en zelfs met relaties (bijvoorbeeld om dan maar niet alleen te hoeven zijn) etc.


Daarnaast zijn er de mindere 'duidelijke' dingen die we doen om onze emoties niet te voelen. We sluiten ons af als we getriggerd worden, of we ervaren spanning in ons lijf, of we worden heel moe, ontstaat er tunnel visie of overrationalisering.


Jij moet leren opmerken wanneer jij je gevoelens niet wilt voelen (bewust of onbewust).


Je kan zoveel werk doen.


Ja je kan mediteren, EFT toepassen, familieopstellingen en ademhalingsoefeningen toepassen. Dat neemt je mee op een mooie ontdekkingstocht en helpt je groeien en inzichten te verwerven. Doe ik ook!

Maar het echte werk vindt plaats als je blijft. Als je blijft bij wat er is. Als je opmerkt, exact wat er zich aandient in dit moment.


Ooit ging ik 2 weken in Brazilië mediteren. Ik mediteerde soms 7uren aan een stuk. I know, echt waar. Iemand zei me daar: "het echte werk Justine begint als je terug thuis bent". Want dan ben je midden in je 'shit', geconfronteerd met de triggers van je dagelijkse leven.

Kan je dan in de 'stilte' blijven, aanwezig blijven?


Mediteren kan ook een vlucht zijn.


Bij je gevoelens blijven en ze doorvoelen brengt je in je lichaam. Dat brengt je met je voeten op de grond. En dan kan de stilte ergens landen en vastgehouden worden.


Dit werk is niet voor iedereen. Maar voor diegenen die voluit JA willen zeggen voor dit leven. Dit werk is voor u als je aan het stuur van je eigen leven wil staan en 100% verantwoordleijkheid wil nemen om jou koers te bepalen!


Het is voor wie de diepte wil ervaren van wat het betekent om 100% mens te zijn.


Welkom!

Justine99 views0 comments

Recent Posts

See All

תגובות


bottom of page