top of page
Search

Il y a un an...

Updated: May 20, 2019

(Traduction en français voir ci-dessous)Exact 1 jaar geleden besliste ik om de stap te zetten…


Precies 1 jaar geleden (1 dag voor mijn verjaardag :°), vertel ik aan mijn directie, met kriebels in mijn buik, dat ik volgend jaar de lessen niet zal hervatten omdat ik mijn zelfstandige activiteit een volwaardige kans wil geven.


Het is ook 1 jaar geleden dat ik een miskraam had. Twee dagen nadat het fysieke deel achter de rug is, zet ik me met een groot blad papier aan de tafel in de tuin en begin ik alles op te schrijven wat ik vanuit heel mijn hart het liefst zou willen doen.

En terwijl ik schrijf, besef ik hoe graag en hoe lang ik dat al wil. Ik herinner me dat ik toen bij mezelf dacht, er zullen altijd duizenden redenen zijn om het niet te doen:


- Is het wel combineerbaar met nog een baby?

- Is het financieel wel het moment, met een huis, afbetalingen etc.?

- Ben ik er wel klaar voor?

- Zal ik voldoende tijd hebben om een eigen bedrijf te combineren met mijn gezin?

-...


Maar toen aan de tafel in de tuin vlak na mijn miskraam klonk het anders. Het was alsof dat zieltje me een zacht duwtje in de rug kwam geven. En dat gevoel had ik ook, het was alsof het me kwam vertellen dat ik mocht luisteren naar mijn diepste wensen.


Ik had even een opschudding nodig, een heftige weliswaar, maar zonder dat zou ik niet geluisterd hebben. Nee, zonder dit voorval, was ik blijven geloven in de stemmen in mijn hoofd die altijd luider roepen dan dat verlangen vanbinnen.


Gisteren was de laatste dag van een reeks workshops die ik gaf en morgen, morgen word ik weeral een jaartje ouder. Weer een einde en een nieuw begin. En zo gaat het heel de tijd verder… elk einde draagt een nieuw begin in zich mee.


Ik startte aan dit avontuur niet wetende waar het me zou brengen, met heel veel onzekerheden en heel veel vraagtekens maar met een vertrouwen dat het de juiste beslissing was, ook al sprong ik in het onbekende.


Op mijn koelkast hangt deze quote van Eckhart Tolle: “Being at ease with the not knowing is crucial for answers to come to you”.


Wat ik de afgelopen jaren leerde, is, dat door mijn plan los te laten, (lees mijn controle over hoe iets het beste zou moeten uitdraaien in mijn beleving) heb ik geleerd om voor ogen te houden wat ik wél wil & om ruimte te maken voor de stilte achter mijn (belemmerende) gedachten. In die stilte zet je de dingen terug in perspectief, ontspan je en keer je terug naar je 'gezond verstand'.


Oh en lees ook, dat dit met de nodige ups en downs gebeurt, want de controle loslaten, op mijn gemak leren zijn met het niet weten, is een leerproces, of eerder een afleerproces, in het stoppen te geloven in onze geconditioneerde overtuigingen. En door dus uit je weg te gaan staan, door even je gedachten op on hold te zetten, leer je terug toe te laten wat er zich wilt laten zien…


…dank u baby Magnolia* om me de weg te tonen!


xx


Justine

Oh en ps: je hoeft niet te wachten op een tegenslag om het stil te maken en de zaken in perspectief te zetten 😉!


*Magnolia, omdat alle magnolia's toen in bloei waren. :°)Een jaar geleden...


Il y a exactement 1 an, j'ai décidé de franchir le pas ...

Il y a exactement 1 an (1 jour avant mon anniversaire: °), que j'annonce à ma direction, un tatinet nerveuse, que je ne reprendrai pas les cours l'année prochaine parce que je veux donner une chance à mon activité indépendante.

Cela fait également un an que j'ai eu ma fausse couche. Deux jours après la fin de la partie physique de cet évenement, je m'assieds avec une grande feuille de papier à la table de jardin et commence à écrire tout ce que, de tout coeur j'aimerais faire. Et en écrivant, je me rends compte à quel point et depuis combien de temps c'est ce que je souhaite réellement. Je me souviens avoir pensé à moi-même alors qu'il y aura toujours des milliers de raisons pour ne pas le faire:

- Est-ce faisable de combiné mon actvité avec un autre bébé? - Est-ce que financièrement, c'est le bon moment, avec une maison, des paiements, etc.? - Suis-je prête? - Aurai-je assez de temps pour combiner mon activité avec ma vie de famille? -...

Mais à ce moment là, c'était différent. C'était comme si cette âme était venue me donner un petit coup de pouce. Et c'est aussi le sentiment que j'avais, c’était comme si elle était venue pour me dire que je pouvais enfin vraiment écouter ce que je voulais réellement.


J'avais apparement besoin d'une petite commotion, une serieuse au fait. Mais sans ça je n'aurais peut-être pas ecouté. Non, sans ça, je serais resté écoutér les voix dans ma tête qui ont toujours une bonne raison de ne pas le faire.

Hier était le dernier jour d'une série d'ateliers que j'ai donnés et demain, demain je fête mon annif. Une autre fin et un nouveau départ. Et ainsi de suite… chaque fin marque un nouveau départ.

J'ai commencé cette aventure sans savoir où cela me mènerait, avec de nombreuses incertitudes et de nombreux points d'interrogation, mais avec la certitude que c'était la bonne décision, même si j'ai plongé dans l'inconnu.

Cette citation d'Eckhart Tolle est accrochée à mon frigo: "Being at ease with the not knowing is crucial for answers to come to you".

Ce que j’ai appris ces dernières années, c’est qu’en abandonnant mon plan (lire: lacher le contrôle sur comment une situation devrait à mes yeux se dérouler) j’ai appris à rester y croire, garder mon attention en direction de ce que je voulais & de faire le silence dans mon esprit. C'est dans ce silence, qu'on peut remettre les choses en perspective, se détendre et revenir à notre common sense.

Oh, et lisez aussi que cela se produit avec des hauts et des bas, car lâcher le contrôle, apprendre à être à l'aise avec le fait de ne pas savoir, est la chose la plus excitante qui soit. C'est en mettant nos idées parfois un instant en 'attente', qu'on peut s'ouvrir à ce que la vie veut nous montrer.


Merci Bébé Magniolia* pour me montrer le chemin!


xx


Justine Oh et ps: vous n'avez pas besoin d'attendre un contre-coup pour faire le silence et mettre les choses en perspective 😉!

* Magnolia, car tous les magnolias étaient en fleurs à ce moment là! : °)

292 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page