top of page
Search

Heilige Huisjes


Ken je dat gevoel dat je voelt hoe het klopt dat je exact daar moest zijn en net die mensen moest ontmoeten?


Ik had tijdens de vakantie zo’n fijne gesprekken met zo’n fijne mensen. We waren een kleine week in Hasselt en omstreken. Van citytrip naar puur natuur.


Vakantie in eigen land klinkt misschien niet zo avontuurlijk in de oren van sommigen, wel voor mij voelt het net andersom aan. Het is net een prachtige ontdekking om de rijkdom van plekken en mensen binnen handbereik te ontdekken. Dat je nét NIET hoeft ver weg te reizen om te kunnen landen in jezelf. Ik voelde me in het zuiden van Frankrijk op een uur rijden van thuis ;°). Halleluja!


Eén van de boeiende gesprekken was met een man van rond de 60 jaar.

En we spraken over guess what, het helen van relaties! Hij zei dat hij heel zijn leven een moeilijke relatie had met zijn vader. En dat hij recent inzag dat het in feite allemaal uit liefde voortkwam.


Ik voelde hem helemaal. Het is bijna te mooi om op te schrijven, hoe relaties en dynamieken hierin duidelijk worden. Hoe situaties slechts beelden zijn, uitnodigingen om je duidelijk te maken dat ze hier zijn om je te helpen je van de pijn vrij te maken. Ik ontspan in het besef dat ik ontspan.


Everybody does the best they can, with the tools they have.


Ik besef door anders te kijken naar situaties en mijn verantwoordelijkheid te nemen in situaties dat er veel helderheid komt op zaken die ik voor waar aannam. En vandaag ervaar ik meer dan ooit dat niets is wat het lijkt. Dat sommige dynamieken in relaties je voor de verkeerde redenen ergeren, uitdagen. En het is enkel door 100% verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven dat je je vrij kan maken van de zaken die je misschien al heel lang meesleurt maar die je niet (meer) dienen.


Blokkades in je leven, zijn er niet om je tegen te werken. Als je werkelijk bereid bent te luisteren, een stap terug te zetten, zal je merken dat ze net daar zijn om je dichter bij jezelf te brengen.


En begrijp me niet verkeerd. De pijn die je voelt, I know, kan heel echt zijn en heel pijnlijk. En er is moed voor nodig om het aan te gaan. Het is ons ego, ons denken, de aangeleerde conditioneringen die ons in de weg staan. Weinigen hebben namelijk geleerd om met pijn en emoties om te gaan. Je hoort tegenwoordig ‘you have to do the work’. Ja het vraagt moed om het werk te doen. Om dat waarmee je wordt geconfronteerd werkelijk aan te gaan. Want dat vraagt van ons om er niet rond te rijden, je erboven te zetten of eronder te kruipen, maar to-face it (sorry voor die Engelse woorden ertussen). Ja en daarin schuilt de sleutel. Daarin schuilt wat mijn sleutel is geweest. Afleren wat ik mezelf onbewust heb aangeleerd (uit bescherming).


Ben jij bereid om 100% verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven om te ontdekken dat alles in wezen Liefde is. Oooh en dat betekent niet dat je een deurmat wordt, neen integendeel.


Leven vanuit liefde:


- is je waarheid kunnen uiten zelfs als je handen daarbij trillen;

- is ontdekken dat net door je waarheid te uiten dat dit voor opschudding kan zorgen maar zoals L. Cohen schrijft: "there is a crack in everything & that’s how the light gets in";

- is ook je open stellen voor de waarheid van iemand anders en je heilige huisjes te durven in vraag stellen of maw: het ontdekken van jouw blinde vlekken die je misschien in de weg staan.

- is uit je eigen weg durven staan waardoor je het leven met een grote L terug kan toelaten of noem het liefde met een grote L, of sommigen zullen het universum noemen, nog anderen God, nog anderen Boeddha.


Sommigen zullen dit laatste als zweverig ervaren. Ik begrijp dat hé-le-maal. Dat was ook mijn geval. Ik heb écht mijn grootste angsten moeten aangaan om te durven de controle te lossen, maar de oude wijsheden hebben me te lang aangesproken om de stap niet te zetten.


En het is door een 'iniminie' bereidheid om het een kans te geven dat ik het GROOTSTE geschenk achter de wispelturigheid van mijn denken heb mogen ontdekken. En dat grootste geschenk is dat er wonderen gebeuren als ik stop om alles in mijn leven vanuit angst te willen controleren. En weet je wat dàn sta ik werkelijk aan het stuur van mijn eigen leven, niet vanuit angst, controle, overleving, beter weten, etc. maar vanuit overgave. En laat dàt net zijn waar ik van kinds af aan van droomde.


Ariane Huffington schreef: Life is a dance between letting it happen and making it happen.


Dank je wel vriendelijke man op mijn pad, om je verhaal over de liefde van je vader met me te delen. Want dat is wat ik toen op dat moment net nodig had. Zoiets als, de puzzelstukjes die in elkaar vallen.


Vandaag, gaan er 2 afspraken niet door. Werkt het leven me tegen en ben ik gefrustreerd? Of gebruik ik de rust om dit verhaal neer te pennen en met jullie te delen.

Beide keuzen zullen mijn werkelijkheid maken. Aan mij om elke dag opnieuw de keuze te maken die mijn realiteit vorm geeft.


Word ik geleefd door mijn angsten of sta ik werkelijk aan het stuur van mijn eigen overvloedige leven.


Love ya!

Juju


Wil je stoppen jezelf in de weg te staan en je vrij maken van wat je niet meer dient? In oktober 2022 start een nieuwe editie van het groepstraject waarin we gedurende 3 maanden all-in gaan. Vrij je eigen leven vorm geven vanuit jouw authentieke spontaniteit. Want eerlijk? Het leven is te kort om voor minder te gaan.


Voor meer infomatie:

https://www.justineswolfs.be/get-out-of-your-own-way


89 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page