top of page
Search

Different Perspective

Updated: Jan 20, 2021


Wist je dat het niet de zaadcel is dat snel moet zwemmen om eerst te zijn om zo de eicel te kunnen bevruchten? Neen, het is de eicel dat beslist welke zaadcel het toelaat.


Different perspective, nieuw mensbeeld. Niet?


Wist je dat de Machu Picchu in de Inca-stad in Peru het mannelijke vertegenwoordigt en dat de Wayna Picchu het vrouwelijke vertegenwoordigt? En dat in het midden van deze waanzinnig mooie bergen een derde bergtop zichbaar is. Weet je wat deze representeert? Het representeert de mensen die zich noch identificeren met het vrouwelijke, noch met het mannelijke. In de tijd van de Inca's was dit de normaalste zaak van de wereld. Iedereen leefde samen vanuit zijn/haar waarheid. Het is pas nadien, in de loop van de geschiedenis en binnen de religies zoals het Katholisicme dat het een punt is geworden.


Different perspective, nieuw mensbeeld.


Ooit geloofde de wetenschap dat na een beroerte, indien het brein beschadigd was je er niet van kon herstellen. Daar kwam verandering in: als cellen in je brein doodgaan, kunnen de naburige cellen compenseren waardoor de integriteit van het neurale circuit behouden wordt (Merzenich in 'Super Brain', 2012, p.28-29).


"Dé waarheid bestaat niet."


1 ding dat ik leerde uit mijn onbeduidende korte tijd dat ik onderzoek deed naar het gebruik van intuïtie bij leraren in het maken van betere besluitvorming, is dat elk resultaat van wetenschappelijk onderzoek het startpunt is van nieuw onderzoek.

Dé waarheid bestaat niet. Elk afgerond onderzoek is het startpunt voor vervolgonderzoek.


Wat jij gelooft over jezelf, anderen en de wereld vormt je mens- en wereldbeeld. Het is het resultaat van je indrukken, verzamelde informatie in de loop van je leven. Je hoeft je niet neer te leggen bij hoe het nu is. Je huidige beeld over jezelf en de relaties of situaties waarin jij je bevindt, kan groeien, kan evolueren naar iets dat meer accuraat is.


Nieuwe perspectieven kunnen je getoond worden indien jij bereid bent om op onderzoek te gaan. Op onderzoek bij jezelf.


Ben je bereid? Of leg jij je neer bij hoe jij je nu voelt?Liefs,

Justine


151 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page